top of page

Help, ik heb last van cellulite! Massage to the rescue.

Cellulite is voor veel vrouwen geen onbekend kwaaltje. Al lijkt het niet zo op sociale media, maar liefst 80 tot 95% van de vrouwen heeft er 'last' van.


De zogenoemde sinaasappelhuid ontstaat wanneer het aantal vetcellen in het onderhuids bindweefsel toeneemt. Dit zorgt ervoor dat onze bloedvaten nauwer worden en de bloedcirculatie verslechtert. Hierdoor kunnen vet en andere afvalstoffen steeds moeilijker worden afgevoerd.

Een sinaasappelhuid kan worden veroorzaakt door aan aantal factoren. Denk maar aan stress, genetische aanleg, voeding, overgewicht, levensstijl, ...

Gelukkig zijn er een aantal tips om onze huid terug gladder en strakker te krijgen. Ik som ze graag even voor je op.


Tip #1 - Eet gezond


Deze spreekt natuurlijk voor zich. Gezond eten is de basis voor alles, dus ook voor een mooie en gladde huid. Eet voldoende groenten, fruit, vis, noten, zaden en pitten. Vooral vitamine C kunnen je helpen, deze maken je huid elastisch.


Probeer overmatige vetten en suikers te vermijden. Ook bewerkt voedsel laat je best aan je voorbijgaan.


Tip #2 - Drink genoeg


Oké, hier ga ik ook niet te veel woorden aan vuil maken. Water helpt het lichaam met ontgiften. Hoe meer water je drinkt, hoe meer afvalstoffen uit je lichaam verdwijnen. Ook thee is een goede optie. Denk hierbij aan groene thee of brandnetelthee. Deze geven je lichaam een natuurlijke detox.


Tip #3 - Beweeg


Voldoende beweging stimuleert de doorbloeding in ons lichaam en de afvoer van afvalstoffen. Zorg er dus voor dat je lichaam dagelijks genoeg beweging krijgt. Start je dag met een wandelingetje, zoek een leuke hobby of ga nog een keer extra naar de printer op je werk.


Tip #4 - Stress


Relax! Het hebben van stress zorgt namelijk voor een hormonale verandering in ons lichaam en deze heeft een rechtstreekse invloed op je huid. Zorg er dus voor dat je tijdig aan jezelf denkt. (Ja hoor, een massage kan helpen)


Tip #5 - Massage


Natuurlijk waren we allemaal aan het wachten op deze tip. Bij het krijgen van een massage verhoogt de temperatuur in ons lichaamsweefsel. Hierdoor breken vetophopingen af en wordt de doorbloeding gestimuleerd.


Met een massage activeren we ook het lymfatisch systeem waardoor bacteriën, afvalstoffen en overtollig vocht worden afgevoerd.


Ook het toevoegen van etherische oliën aan de massageolie kunnen helpen. Vooral extracten van sinaasappelen (zie de ironie) of citroen zijn goed voor de huid.


Yes you made it! Heb je na het lezen zin gekregen in een heerlijke massage? Twijfel dan niet en boek nu je afspraak.Veel liefs


Maud


31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page