top of page

Voordelen massage

Bijgewerkt op: 10 jul. 2022

Natuurlijk weten we allemaal dat het krijgen van een massage de ideale activiteit is om even helemaal tot rust te komen, maar wat je waarschijnlijk niet weet is dat het nog een heleboel andere voordelen heeft ook. Ik som ze graag even voor je op:


  • Beter immuunsysteem

Bij baanbrekend onderzoek werd duidelijk dat er na het krijgen van enkele massages een significante toename van lymfocyten kon opgemerkt worden in het bloed van de testpersonen. Lymfocyten zijn een soort van witte bloedcellen die zorgen voor het tegengaan van schadelijke invloeden van buitenaf. Ze helpen ons lichaam dus bij het bestrijden van ziektes.


  • Minder stress

Natuurlijk helpt een massage je om helemaal te ontspannen en even aan andere dingen te denken, maar ook diep in je lichaam komen er mechanismen in beweging. Zo zou het cortisol- niveau duidelijk afnemen na het krijgen van een massage. Dat is een goed ding hoor! Cortisol is namelijk een hormoon dat vrijkomt als reactie op stress. Dat hebben we uiteraard niet nodig!


  • Betere bloedcirculatie

Dankzij een massage krijgen spieren, organen, botten en de huid meer voedingstoffen. Dit komt omdat de aanraking de bloedsomloop stimuleert. De energiedoorstroming wordt bevorderd, waardoor het lichaam nieuwe energie krijgt! Dat willen we toch allemaal, of niet??


  • Beter in je vel

Ik kies mijn massageolie zeer zorgvuldig uit zodat deze een verrijking is voor je huid. Dankzij de olie wordt de huid intens gevoed. Door het kneden wordt het bindweefsel in je lichaam losgewerkt en dat maakt de huid elastischer. Dankzij de betere doorbloeding ga je ook stralen en lijkt je huid minder dof.  • Een natuurlijke detox van je lichaam

Afvalstoffen kunnen je lichaam sneller verlaten doordat de bloedcirculatie en de lymfevaten worden geactiveerd. Een goede reiniging van je lichaam dus!


Geloof je me niet? Maak een afspraak bij Atelier Virago en probeer het zelf eens!Veel liefs,

Maud27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page